09/29/14 12:25
(http://pik.bg)

Взеха мерки за гласуването на хора с увреждания във Враца

Взеха мерки за гласуването на хора с увреждания във Враца

14 са секциите във Враца, в които хората с увредено зрение или затруднено придвижване ще могат да гласуват в изборите за народни представители на 5 октомври, съобщиха от районната избирателна комисия в града, пише Трибали. Това са всички училища, както и Стоматологичен център 1.
Всички общини вече са получили решението на РИК за мерките, които са взети за улеснение на хората с подобни увреждания. Кметовете имат задължението да обявят по подходящ начин оповестените мерки - на обществени места, достъпни за жителите, чрез средствата за масова информация, на интернет страниците на администрациите.
Секциите, достъпни за хора с увредено зрение или със затруднения в придвижването, са разположени на първите етажи на сградите, в които се провеждат избори. На някои места са осигурени и автомобили, които да превозват хората с двигателни проблеми до съответната избирателна секция. Подадени са заявления и за 3 подвижни урни – 2 в Бяла Слатина и 1 в Криводол.
През целия изборен ден гласоподавателите със специални потребности могат да се обръщат за помощ и съдействие към общинска администрация, към кметствата както и на други специализирани телефони, посочени на интернет страниците на общините, както и на тази на РИК.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване