09/29/14 22:12
(http://www.klassa.bg/)

Вложители: Ако до 5 октомври КТБ не отвори – няма избори!

 Вложителите в Корпоративна търговска банка за пореден път се събраха на национален протест, който по традиция се проведе пред сградата на Българската народна банка, предаде репортер на БГНЕС.

Те поискаха КТБ да отвори власти преди 5 октомври, когато трябва да се проведат предсрочните парламентарни избори. В противен случай те заплашиха да блокират Районните избирателни комисии или Централната избирателна комисия, което ще доведе до бламиране на вота. Протестиращите настояват банката да бъде оздравена и отворена.

"Срокът е 5 октомври. Ако не се отвори КТБ, няма избори!", заяви един от протестиращите добросъвестни вложители в четвъртата по големина финансова институция в страната, която от юни е поставена под специален надзор от БНБ. Вложителите също така искат управителят на БНБ Иван Искров да подаде оставка. Те носеха плакати: "Искров в затвора" и "Оздравете КТБ веднага".

Борис Михайлов от КТБLive заяви, че протестите ще се усилят, ако не се вземе нормално решение. Той не изключи в скоро време цялата страна да излезе на улицата. Ако банка КТБ фалира, защото това ще е изкуствен фалит, много хора ще пострадат, каза Михайлов. Той предположи, че това ще се случи в тежката зима. КТБ може да бъде оздравена и отворена за невероятно кратко време в рамките на няколко дни, категоричен е протестиращият. За него единственият виновник в цялата криза е БНБ и никой друг затова и вероятно ще опънат палатки пред банката.

Певицата Луна също е на протестите след смъртта на неин приятел, който имал пари в КТБ. Тя сподели, че получава десетки обаждания от хора, които я питат какво се случва. "Това е потресаващо, вие може ли да гледате това нещо", каза развълнувано певицата. "Ако сме я докарали до там нашите управляващи, нашите държавници да мъчат и да мачкат народа си, да ги използват непрекъснато и да ги лъжат денонощно, ние ще седим тук на нашата българка земя, ние няма да си напуснем родината. Ние няма повече да позволим да ни обират парите, да ни тормозят непрекъснато, да ни мачкат", каза Луна. Според нея политиците са виновни за всичко, което се случва в държавата. Тя подчерта, че това не е случайна, а четвъртата по големина банка у нас.

Сочейки сградата на БНБ, та заяви, че това е една опорочена институция. "Тук трябва да работят кадърни хора, градивни хора, които мислят за нация, за всички хора тук. Това е 21 век, това е безобразие, защо се крият" разпалено каза Луна и попита защо Иван Искров излъгал.

"Искров, ние не ти вярваме, ти си срам за нашата нация, просто си тръгни намери си някое по-спокойно място, където някой друг може да ти вярва, защото ние, българските граждани сме омерзени от теб, не ти вярваме. Искаме незабавно отваряне на КТБ, спрете тормоза над българските граждани, спрете геноцида, спрете деградирането на българската нация и тормоза на българската нация", емоционално изтъкна тя."Никой не може да си позволява да лъже в 21 век", добави Луна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване