09/29/14 21:52
(http://pik.bg)

Катаджиите, отказали подкуп: Под достойнството ни е да взимаме мръсни пари!

Катаджиите, отказали подкуп: Под достойнството ни е да взимаме мръсни пари!

Срещу 1000 лв. гаранция бе освободен от ареста шофьорът, който предложи 105 лв. подкуп на полицаи от Пловдив, за да не му пишат акт. Старшите полицаи Стоян Хаджиев и Стефан Карчев станаха известни с това, че не взеха парите.

„Общественото мнение към полицаите като цяло е много ниско, но хората трябва да разберат, че е под достойнството на всеки служител да вземе подкуп”, увери Стефан Карчев. „Под моето достойнство е да взема тези мръсни пари, смятам, че оправдахме доверието на обществото и на семействата си”, допълни Хаджиев в ефира на Би Ти Ви.

Историята на един невзет подкуп

Обичаен ден. Обичайно дежурство. Обичайна проверка. Но необичаен край. Всичко започва когато покрай колата на полицаи Хаджиев и Карчев минава скъп автомобил. „Джипът беше в нарушение - затъмнени предни стъкла. Спряхме го в движение”, обясни Хаджиев.

Краткият разговор с шофьора завършва с покана от страна на полицаите да ги последва до участъка. Причината - мъжът няма никакви документи. В полицията излизат и още данни - шофьорът няма и „Гражданска отговорност”. Тогава се стига до акт.

Полицаите започват да пишат, но спират изненадани. „В този момент се сепна. Каза: „Момчета, давам ви 600 лв. Имам в мен 105 лв., другите ще ви ги дам”, разказа Карчев. „Изкара ги и ги хвърли на бюрото. Каза: „Давам ви ги да се почерпите.” Взе да говори глупости”, добави колегата му.

Парите обаче остават на масата, непокътнати. Мъжът е задържан за предлагане на подкуп. „До последно не вярваше, че ще бъде задържан”, посочи Хаджиев.

„Почувствах се унизен. Абсурдна ситуация. Посред бял ден и то в Районното”, сподели старши полицай Карчев.

В следващите часове съдът пуска шофьора под парична гаранция. bTV се опита да разбере колко подобни случаи е имало от началото на годината. От МВР обаче обясниха, че не водят отделна статистика за опити за подкуп на полицаи.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване