09/29/14 13:15
(http://pik.bg)

Цената на пшеницата остава 300 лева за тон

Цената на пшеницата остава 300 лева за тон

Няма основания за повишаване цената на хляба и това е така защото цената на зърното върви надолу, каза за Радио “Фокус”- Видин Борис Ангелов, управител на стокова борса в Монтана.

Той посочи, че цената на хлебната пшеница се е задържала на нивото от 300 лв., като има дори предлагане на цена от 270-280 лв. на тон пшеница. Според него разходите за ток са съпътстващи разходи, които не са съществен процент при формирането на цената на хляба. „Очаква се обаче всеки да използва повишението на цената на тока по веригата – от производителите на брашното, до производителите на хляб и търговските вериги, продаващи хляб ”, заяви Борис Ангелов.

Той бе категоричен, че няма основания за покачване на цената на хляба, защото сегашната цена е формирана при цена на пшеницата 550 лв. на тон . „Днешната цена на хляба е формирана точно тогава – когато се изкупуваше пшеницата за над 500 лв. за тон”, категоричен е Ангелов. Той заяви, че наистина е имало през това време качване на минималната работна заплата, качване на осигуровките при пекарите, но всичките тези разходи са минимален процент за формиране цената на хляба.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване