10/03/14 11:41
(http://pik.bg)

9 избирателни секции в Добрич са подходящи за гласуване на хора с увреждания

9 избирателни секции в Добрич са подходящи за гласуване на хора с увреждания

Девет избирателни секции в Добрич са подходящи за гласуване от хора с увреждания. Това са установили проверки на специалисти от Община град Добрич, предаде Агенция Фокус. Към тази цифра се добавят още осем избирателни секции в града, където местата са разположени на първия етаж в сградите.

Съгласно изборния кодекс хората с увреждания могат да гласуват в избрана от тях секция. Подходящи такива в Добрич има в СОУ „Димитър Талев” по ул. „Ген. Г. Попов” 16 (кабинети 103 и 104, съответно изборни секции № 90 и № 91), ХГ „Св.Св.Кирил и Методий” по ул. „В.Търново” 2, Професионална гимназия по туризъм „П.К.Яворов” по бул. „25 септември” 36, Колеж – Добрич и ОУ „Хан Аспарух” в ЖК „Добротица”, Дирекция „Социално подпомагане” по бул. „Добруджа” 8А и ЦДГ №18 в ЖК „Дружба” до бл. 44. Останалите осем избирателни секции се намират на първия етаж на сгради - в ОУ „Хр. Ботев” на ул. „Цар Самуил” 14 (секция № 26), ЦДГ № 9 на ул. „Христо Смирненски” 5 (секция № 24), ОУ „Христо Смирненски” на ул. „Отец Паисий” 17 (секция № 41), ЦДГ № 24 на ул. „Дунав” 16 (секция № 52), ЦДГ № 12 на ул. „Вардар” 67 (секция № 57), ОУ „Й. Йовков” на ул. „Ген. Г. Попов” 52 (секция № 85), ОУ „П. Волов” на ул. „Хр. Ботев” 48 (секция № 92) и СОУ „Л. Каравелов” в ЖК „Балик” до бл. 24 (секция № 111). Допълнителното предназначение на тези избирателни секции, както и входовете на сградите с такива секции, ще бъде обозначено с табели и знаци.

И при тези избори Община град Добрич ще осигури автомобил за транспортиране на хора с увреждания при необходимост от тяхна страна. Три са вариантите за подаване на заявки – на място, на адрес ул. „България” 12, на електронната поща на общината или по телефона. Координатите са поместени на сайта на общината в рубриката „Актуална тема”. По информация на председателя на РИК – Добрич Диана Далакманска изборни секции ще бъдат разкрити допълнително в Добрич в МБАЛ, Дома за стари хора и Ареста. Подвижна избирателна кутия в областния център няма да има, само в община Генерал Тошево. В Добрич няма такава възможност, защото в указания срок са постъпили само две заявки за това. Гражданите на Добрич имат осигурена възможност от общината да направят справка в избирателния списък и по телефон. Справката е по ЕГН, а телефонът е безплатен. Номерът му също е публикуван на сайта на общината. До днес до 17,00 часа гражданите могат да направят също заявка за ползване на специализиран микробус от хора с увреждания, на цената на билет от градския транспорт. В изборния ден заявката за автомобил може да бъде направена в часовете от 6,00 до 18,15.

В Добрич избирателните секции са 129, в цялата област – 383. Районната избирателна комисия в изборния ден ще работи в една от залите на Спортния комплекс „Простор” в градския парк „Св. Георги”. Сигнали и жалби за нарушения могат да се подават на място или по електронен път, също в Районната прокуратура.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване