10/03/14 11:35
(http://pik.bg)

Авторитетно европейско издание: Кристалина Георгиева показа класа

Авторитетно европейско издание: Кристалина Георгиева показа класа

Кристалина Георгиева показа висока класа, пише авторитетното европейско издание EUActive (ИЮ Актив). С тези думи електронното издание коментира вчерашното изслушване на кандидата за български представител в Европейската комисия пред депутатите в Европейския парламент.

Георгиева показа сила и бе убедителна пред законодателите от 28-те и нейното представяне бе по-добро от това на някои нейни колеги, допълва авторът на материала. Депутатите в ЕП задаваха на Георгиева въпроси, свързани само с нейния ресор, докато други кандидати бяха питани за евентуален конфликти на интереси, както и за някои тъмни петна от техните биографии, припомня изданието. Георгиева отговаряше точно и убеди депутатите в Брюксел, че тя е най-подходящият човек да бъде един от заместниците на новия председател на ЕК – Жан-Клод Юнкер.

"ИЮ Актив" посочва и единствения пропуск. Тя наруши регламента, като просрочи предвидените две минути за отговор на въпрос. "Двете минути не са достатъчни, за да дам удовлетворителни отговори", припомнят нейните думи от изданието и посочват искрената реакция от страна на парламентаристите, които са се разсмели. Българката ще отговаря за бюджета и човешките ресурси. Новият състав на ЕК се очаква да бъде одобрен на пленарна сесия на ЕП в Страсбург на 22 октомври и да започне работа на 1 ноември, допълва ИЮ Актив.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване