10/04/14 09:41
(http://www.klassa.bg/)

Новият Opel Corsa блесна в Париж

 На автомобилния салон в Париж се състоя световната премиера на новото поколение на Opel Corsa. Петото издание на модела се отличава с динамичен силует и скулптурни линии, както и прецизни детайли на новата дизайнерска философия на Opel. Новото поколение на Corsa предлага интериор, който подобрява усещането за високо качество и простор. Пътниците разполагат с информационно развлекателна система IntelliLink и най-модерните асистенти на водача, които подобряват безопасността при пътуване. За задвижването на новата Corsa се предлага балансиран и ефективен 1,0-литров 3-цилиндров бензинов турбодвигател, съчетан с гладко превключващи механични и автоматични трансмисии. Новото окачване и подобреното кормилно управление осигуряват водещи за класа комфорт и прецизност. Компактният и напълно алуминиев двигател 1.0 Turbo покрива нивата на стандарта за емисии Евро 6. Той се предлага в две нива на мощност от съответно 90 к.с. и 115 к.с. И двата агрегата имат максимален въртящ момент 170 Нм, постигани още при 1800 об/мин. Новата Corsa ще започне да напуска поточните линии на заводите в Айзенах и Сарагоса в края на тази година.

 

Другата знакова премиера на щанда на Opel е модерният и съблазняващо спортен Opel Adam S. Той се характеризира с динамичен дизайн, вдъхновяващо задвижване и множество възможности за индивидуализация. Водачите, които обичат да се наслаждават на динамично шофиране, могат да разчитат на 1,4-литровия бензинов турбодвигател с мощност 150 к.с., съчетан с 6-степенна механична трансмисия. Новият Adam S ускорява от 0 до 100 км/ч за едва 8,5 секунди, а мощният задвижващ агрегат осигурява възможност за достигане на скорост над 200 км/ч. Възможността за спортно шофиране се дължи и на динамично настроеното окачване, разработено специално за Adam S, както и на директното и остро кормилно управление. Тази джобна ракета на колела обаче може да се държи стоически и при аварийни ситуации с отлични спирачни характеристики. Новият Adam S съвсем логично разполага с авангардната система IntelliLink, която предлага модерна комуникационна свързаност и приложения. Тази система е напълно съвместима с последните поколения смартфони, използващи операционни системи Android и Apple iOS. Моделът ще може да се поръчва от ноември и ще бъде на разположение при дилърите от началото на 2015 г.

 

На щанда на Opel са изложени за първи път още две модификации на вече познати автомобили. Компактният кросоувър Opel Mokka е показан с напълно новия дизелов двигател 1.6 CDTI със 136 к.с. Този компактен 4-цилиндров агрегат предлага повече мощност и въртящ момент от по-малък работен обем и постига нисък разход на гориво от едва 4,1 л/100 км в комбиниран цикъл, отделяйки при това едва 109 г/км CO2. От 2015 г. за моделите Insignia и за Zafira Tourer ще се предлага ново поколение 2,0-литров турбодизелов двигател с мощност 170 к.с. и невероятен въртящ момент от 400 Нм. Новият дизелов мотор 2.0 CDTI за Insignia и Zafira Tourer осигурява 4% по-висока мощност и 14% по-висок въртящ момент при намален разход на гориво емисии на CO2.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване