10/05/14 14:05
(http://pik.bg)

10 000 "изборни туристи" са минали браздата от Босфора

10 000 "изборни туристи" са минали браздата от Босфора

270 автобуса са преминали през трите гранични контролно-пропускателни пункта "Капитан Андреево,"Лесово" и "Малко Търново" от 1-и до 5-и октомври. Това констатираха патрулите на "България без цензура", които от началото на месеца наблюдават КПП-та.

Това са близо 10 хил. души, превозени специално за изборите у нас. Освен автобусите, през границата са минали и стотици леки коли. Само през "Малко Търново" на 3-и браздата са прекосили 26 рейса, а в днес, в изборния ден до 12 часа са преминали 5 автобуса.

ББЦ разположи свои постове по трите КПП-та на границата с Турция, за да броят преминаващите автобуси, превозващи "изборни туристи" на 5 октомври.

Днес на обед ББЦ ще изпрати своя делегация до Одрин и Истанбул. Тя има за задача да проследи как върви гласуването зад граница и да съпостави данните от вота. Припомняме, че на предишни избори в Турция имаше секции, в които е имало толкова много хора, дали своя вот, че осреднено за целия изборен ден е имало гласуване на всеки 3 секунди, което е абсолютен рекорд.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване