10/05/14 07:58
(http://www.klassa.bg/)

Асад се появи публично за пръв път след юли

 Президентът на Сирия Башар Асад се появи вчера в джамия в Дамаск по случай началото на мюсюлманския празник Айд ал Адха (Курбан байрам), предадоха агенциите.

 

За тази рядка публична изява на Асад свидетелства фотография, поместена в Туитър от сирийското президентство. На снимката се вижда Асад, седнал в джамията “Нуман бин Башир” на първия ред сред богомолците. А държавната телевизия разпространи кадри как Асад се моли заедно с други правителствени чиновници и главния мюфтия Ахмад Бадреддин Хасун.

 

Башар Асад не се появява често на публични места след началото на гражданската война в Сирия, която според неофициални данни вече е отнела живота на 190 хиляди човека. През юли той положи клетва в президентския дворец за нов мандат като президент, а последната му публична поява бе същия месец за молитва по случай празника Айд ал Фитър (Рамазан байрам), слагащ край на мюсюлманския пост.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване