10/05/14 17:27
(http://pik.bg)

Глобяват с 5 бона медиите за незаконна агитация

Глобяват с 5 бона медиите за незаконна агитация

При незаконна агитация на медиите в изборния ден, за първо нарушение санкцията е в размер до 5 хил. лева, а при повторно е до 10 хил. лева. Това заяви пред журналисти говорителят на ЦИК – Александър Андреев, пише "24 часа".

Санкциите, които се налагат на медиите за незаконна агитация, са в различен размер.

На въпрос дали след закриване на секцията в място за задържане на лица, намиращо се в Благоевград, задържаните са заведени да гласуват в Дупница, той отговори, че са закарани там.

"Дали са гласували е избор на всеки един избирател. Вместо да бъде открита секция в мястото на задържане в Благоевград, тези лица са превозени до Дупница. Това не би следвало да се случи. Заповедта на министъра на правосъдието е да бъдат закрити определени секции в местата за задържане под стража с оглед обстоятелството, че е имало по-малък брой избиратели. Това са данните, с които ние разполагаме”.

По думите му, това е неправилно, тъй като първоначално секцията в Благоевград е била открита, а след това са я закрили. Андреев уточни, че тези лица имат своите избирателни права и би следвало да гласуват на мястото на задържане, а не да бъдат транспортирани до други населени места, където да упражнят правото си на глас.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване