10/05/14 08:40
(http://pik.bg)

Девет дела за фабриката убиец в Горни Лом

Девет дела за фабриката убиец в Горни Лом

Видинският административен съд е гледал 9 дела за 7 години - от 2007 до 2014-а, свързани с дейността на завода за боеприпаси в село Горни Лом - "Миджур", пише "Стандарт".

Две от тях са били свързани с наказателни постановления, наложени от инспекцията по труда във Видин за неспазване на условията за безопасен труд. С тях са били обжалвани решения на районния съд в Белоградчик.

Видинският съд е потвърдил постановленията, с които са предвидени санкции на собствениците на завода от по 10 000 лв. Потвърдена е и глоба от 1500 лв. във връзка с изплащането на допълнителни възнаграждения за продължителна работа. Други от делата са върнати на районния съд в Белоградчик за ново разглеждане заради процесуални нарушения.

В административния съд предстои разглеждането на две нови дела, свързани със злополучния завод. Едното е за глоба от 1000 лв. заради отказ при полицейска проверка на достъп до участъка за утилизация на боеприпаси. Второто е за непредставено съгласие от Главна дирекция "Национална полиция" за извършена доставка на мини от Гърция до завода.

Няма водени дела за отнемане на лиценза на завод "Миджур", официално съобщиха пък от Административния съд във Видин. В петък по Нова телевизия вътрешният министър Йордан Бакалов заяви, че на два пъти - през 2007 г. и 2010 г., е отнеман лицензът на завода, но съдът е отменял тези решения.

Проверка в деловодствата на Административен съд-София град и във Върховния административен съд показа, че подобни дела не са водени и там. Според неофициална информация от МВР вероятно е станало объркване.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване