10/05/14 09:00
(http://www.dnevnik.bg/)

На живо: България избира новите си депутати (обновена в 10.00)


6 897 881 избиратели имат право да гласуват днес на парламентарните избори, на които се явиха 18 партии, 7 коалиции и трима независими кандидати.

В страната има 11 434 секционни избирателни комисии. Изборните секции в чужбина са 428 в 60 държави.

"Дневник" следи на живо най-интересното в изборния ден.

10.00 ч. Лидерът на ДСБ Радан Кънев гласува във Варна. Гласувам винаги за промяната и това е, от което България има нужда. Днешното гласуване е наистина празник, защото сложи край на най-лошото управление, заяви той.

9.30 ч. Снимка на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, който гласува се появи на "Фейсбук" страницата на ДПС. Доган не се е показвал на публично място от януари 2013 година, когато на конференция на ДПС към главата му беше насочен газов пистолет.

8.50 ч. Изборният ден започна нормално, каза говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Александър Андреев цитиран от "Фокус". Централната избирателна комисия е дала разрешение за откриване на изборния ден по-рано в Силистренско, заради три секции с подвижна кутия, с оглед на големия брой избиратели, пожелали да гласуват по този начин. ЦИК е дала разрешение за откриване на изборния ден по-късно в една секция в Тромсьо, Норвегия. В ЦИК няма сигнали, че някъде изборният ден не е открит. Първите данни за активността ще започнат да бъдат подавани от Районните избирателни комисии към 10.00- 10.30 часа, което означава, че в Централната избирателна комисия ще постъпят като обобщена справка около 11.00 - 11.30 часа.
 
8.00 ч. От този час до приключване транспортирането на изборните книжа влизат в сила ограничения в паркирането в София. Те обхващат основно районите на НДК, зала "Христо Ботев" и зала "Фестивална".

6.00 ч. Избирателните секции в цялата страна отвориха врати. Гласуването ще продължи до 19 часа, а ако се налага ще се удължи с не повече от час - до 20 часа.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване