10/05/14 07:58
(http://pik.bg)

Няма наплив от автобуси на граничнен пункт "Капитан Андреево"

Няма наплив от автобуси на граничнен пункт "Капитан Андреево"

Засега никой не може да твърди, че има изборен туризъм, защото на практика в последните няколко дни на автогарата в Хасково извърнедни автобуси в голям брой не е имало. Пътували са само редовните линии към Труция. Не е имало и засилено преминаване на автомобили през граничен пункт „Капитан Андреево”. Между 60 и 100 автобуса преминават границата, което е обичайно, информира Нова телевизия..


В Хасково 246 000 са гласоподавателите. Те са с около 20 000 повече от изборите за европейски парламент, заради правилото за уседналост.


462 са избирателните секции в Хасковска област. През последните няколко дни има засилено полицейско присъствие, особено в ромските махали. Проведена е и акция за превенция срещу търговията с гласове. Над 100 души са били щателно проверени, а 20-ина от тях са били извикани и на разпит.


В деня за размисъл е имало няколко жалби. Трима души са били отведени от полицията общо в Хасково. Един от тях е късал предизборни плакати, а друг е раздавал рекламни материали за една от партиите. Докато това се е случвало жена го е снимала с мобилния си телефон, след което всичко това прераства в скандал. Стигнало се е до намесата на полицията.


Тази сутрин няма подадени сигнали за нарушения при започването на изборния ден. На места има членове на секционни избирателни комисии, които не са се появили навреме, но е дадено указание, ако има достатъчно кворум, гласуването да започне.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване