10/05/14 15:21
(http://pik.bg)

Осветиха параклиса при Кръста в Благоевград

Осветиха параклиса при Кръста в Благоевград

Неврокопският митрополит Серафим и свещеници от Благоевград осветиха новоизградения параклис „Св. Дух” до Кръста в местността "Заева поляна".

Службата съвпадна с празника на града - 5 октомври. Преди 102 години на тази дата е освободена Горна Джумая от турското владичество.

На церемонията по освещаване на православния комплекс над Благоевград бяха кметът Атанас Камбитов, областният управител Димитър Димитров, председателят на Общинския съвет Радослав Тасков, съветници и много граждани.

"Няма по-подходящ начин да отбележим днешния празник, няма по подходящ ден от днешния да се преклоним и да осветим този параклис, защото свети Дух е покровител на Македония, а днес почитаме паметта и се прекланяме пред всички, които са допринесли за Освобождението на Пиринска Македония. Кръстът и параклисът нека станат символ на нашата вяра, защото вярата е тази, която е съхранила народа ни през всичките бури и стихии във времето и историята. Човек без вяра е слаб, сляп, без вяра не можем да видим и опознаем верния път", заяви градоначалникът Камбитов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване