10/05/14 14:50
(http://pik.bg)

Паника в Бургаски мол: Евакуираха стотици заради гъст дим

Паника в Бургаски мол: Евакуираха стотици заради гъст дим

Бургаският мол „Галерия“ бе евакуиран преди минути, научи Флагман бг. Стотици бяха изведени от търговския обект. "Хранехме се, когато прозвуча гласът от уредбата да напуснем мола. Звучеше и алармата. Всички хукнахме навън, дойде и полиция", разказа клиентка ,която заедно с детето си е била вътре и обядвала, пише "Флагман".

Хората оставили храната и хукнали навън. На място е дошла полиция и след 15-20 минути търговският център е бил отворен отново. Задействала се е пожароизвестителната инсталация, но тревогата е била фалшива.

Предполага се, че на системата е повлиял цигарен дим.

"Омръзна ни вече от техните технически грешки, искат да ни побъркат", оплака се възмутен бургазлия.

Това не е първият подобен случай, когато фалшива тревога всява паника сред посетителите на обекта. Припомняме, че на 3-ти август счупена система за пожароизвестяване предизвика хаос в мол „Галерия“. Развалил се бе датчик в една от тоалетните.

След възникването на повредата бяха задействани и охранителните системи, които обявяват евакуация и само за няколко минути хората бяха изведени навън. Суматохата през август продължи отново около 15-20 минути. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване