10/06/14 08:01
(http://www.klassa.bg/)

4 щатски фонда наддават за испанската Sareb

 5 компании, от тях 4 американски, са в търга за управлението на активите на испанската банка Sareb, събрала лошите ипотеки след имотната криза в иберийската държава, съобщава Spanish Property Insight. Активите й се оценяват на 50 млрд. евро.

 

Сред претендентите в наддаването са испанската банка Sabadell чрез своето имотно подразделение Solvia, а също така и американските компании Centerbridge Partners, Apollo Global Management, TPG и Cerberus Capital Management. Четирите фонда, регистрирани отвъд океана, работят активно в Испания от миналата година.

 

Неофициални източници съобщават, че представители на Sareb искат от мераклиите да придобият банката авансови вноски общо в размер на 1 млрд. евро. Според запознати парите ще бъдат инвестирани за укрепване на позициите на трезора на пазара преди евентуалната сделка. Активите на Sareb са разделени на 4 пакета и за управлението им ще трябва да бъдат избрани 3 или 4 от фондовете, участващи в търга. Банката сега управлява около 200 000 имота (жилища и търговски обекти). От Sareb планират да обявят избора си в следващите няколко седмици.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване