10/06/14 18:06
(http://pik.bg)

ГЕРБ първи в Смолянско, спечелиха Доспат за сефте

ГЕРБ първи в Смолянско, спечелиха Доспат за сефте

ГЕРБ измести от първото място БСП в Смолянска област спрямо парламентарните избори от 2013 г. На изборите миналата година БСП бяха първи, втори бяха ГЕРБ, а ДПС бяха трети. Сега ГЕРБ са първи, ДПС - втори, а БСП е на трето място.

Сметките на местните политици показват, че три от четирите мандата на региона са сигурни за ГЕРБ, ДПС и БСП. Те са за досегашните депутати д-р Даниела Дариткова /ГЕРБ/, Мустафа Карадайъ/ДПС/ и Дора Янкова/БСП/. Интригата кой ще вземе последния от четирите мандата остава и ще е ясно чак след разпределяне на остатъците в национален мащаб.

Отличава се силното преференциално гласуване, сочат данните на РИК. С повече преференции са вторите в листите и на трите големи партии- ГЕРБ, ДПС и БСП , които получават повече гласове от водачите.

При ГЕРБ първи по брой преференции е втория в листата Недялко Славов - 2554, следван от седмия в листата д-р Красимир Събев - 1870, а трета е д-р Даниела Дариткова - 1827. При ДПС първи по преференции е отново вторият в листата Хайри Садъков, следван от водача Мустафа Карадайъ - 434. При БСП първи по преференции е вторият в листата Емил Хумчев - 1581, втора е Дора Янкова - 987.

ГЕРБ печели за първи път парламентарни избори в община Доспат и измести ДПС от първото място.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване