10/06/14 17:31
(http://pik.bg)

Кастрират бездомни кучета и котки в Казанлък

Кастрират бездомни кучета и котки в Казанлък

Община Казанлък започва поредната кастрационна кампания на бездомни кучета и котки на 20 октомври, съобщиха от пресцентъра на Община Казанлък. Кампанията се организира за 9-та поредна и е част от дейностите по договор за сътрудничество с „Тиехилфе зюдан – Австрия”.

Чуждестранната организация спонсорира две кастрационни акции през пролетта и есента. Есенната акция тази година ще се проведе от 20 до 26 октомври в Общинския приют за безстопанствени кучета.

Приютът се намира северно от Художествената гимназия, като работното време в дните на кастрационната кампания е от 9.00 до 17.00 часа. Община Казанлък се обръща към гражданите да бъдат активни и да доведат бездомните животни, за които се грижат пред блока, на улицата или в квартала.

Животните се кастрират и се връщат веднага, след като бъдат ваксинирани и обезпаразитени външно. Кастрираните животни са по-спокойни и освен това ще предотвратяват заселването на други бездомни кучета на тяхна територия. Кастрират се бездомни кучета и котки, на възраст над 8 месеца, мъжки и женски. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване