10/06/14 23:09
(http://e-vestnik.bg/)

Това изборна победа ли е? – коментарите във Фейсбук превъзхождат анализите из медиите

Избирателни бюлетини, надраскани от фенове на ЦСКА с призиви да им върнат базите. Стотици, вероятно и хиляди такива невалидни бюлетини са пуснати в цялата страна. Феновете сами ги снимат в стаята за гласуване и много от снимките са качени във Фейсбук страницата “Офанзива” - на червени запалянковци.

Повечето анализи в медиите се въртят около това колко трудно ще се състави правителство и колко тежка била загубата на БСП. Анализатори бабуват за съставяне на мнозинство, като агенти на политиците. Във Фейсбук има по-оригинални коментари, които казват и онова, което медиите премълчават. Ето някои извадки:


Стокхолмски синдром

By Vassil Karkelanov
“Стокхолмски синдром” – жертвата се влюбва в насилника си!
Това е моят коментар на резултатите.

By Stephan Yankov
Колко интересно! На предишните няколко издания на изборите всички от първия до последния бяха победители, днес и трите партии с най-високите резултати ми изглеждат загубили…

Ама веднага си пролича, че печатницата в Костинброд вече не работи…

Alexander Marinov
Това победа ли е ?
Ако за ГЕРБ е победа, тя е ЯЛОВА. Защото или трябва да направят коалиция, или трябва да върнат мандата. В първия случай ще си плюят на думите, във втория - ще си плюят на егото.
Това победител ли е ?
Победителя са радва на СВОЯТА победа, а не злорадства на ЧУЖДАТА загуба.

ГЕРБ се е хързулнала по пътя на НДСВ.
Управляваха сами, сега ще управляват в коалиция и – айде у небитието.

„Болестта” Борисов…

By Lyudmil Ivanov
ГЕРБ е тежко заболяване на нацията.
Нещо като политическа ебола.

Шега от Фейсбук - оригинална снимка на Шварценегер, Сталоун и Брус Уилис, по време на снимките на “Непобедимите” в България, допълнена с български надпис.

Начело на ГЕРБ стои един крайно прост човек, с криминално минало, неук, и най-вече – доказал, че да управлява държавата за него равносилно да я доведе до катастрофа (февруари 2013).
Повторното гласуване за него е патология, неописана в европейската история. За световната – нямам познания…
Докато нацията не оздравее от тази болест, няма никакви шансове за нормализация на политическия живот у нас. Смятам , че и най-резистентните вече забелязват – колкото повече Б.Б. печели избори , толкова по-зле става в родината.

By Joana Gandovska
Борисов е вреден. Много, много вреден. Как може да обяснява апатията на хората ( ниската избирателна активност ) с трагедията от Горни Лом?? И с това, че партията му била в траур и не агитирала?! Отврат. И колежки (бел. ред - журналистките), на ваше място щеше да ми е неудобно да ми се карат непрекъснато, а аз да се усмихвам насреща и да се извинявам, че Го прекъсвам…

By Юлия Ал-Хаким
Доволна съм от изборите. Наистина. Знаеше се, че ГЕРБ ще спечели битката, но със седем подгласнички в НС на практика загуби войната. Затова се радвам на всяка една от нелепите партии, попаднали в парламента – хегемонията на ГЕРБ е разбита окончателно. Като гледам, съотношението между „добрата” и „лошата” олигархия е фифти-фифти. Не завиждам на тези, които ще управляват. Продължавам да не съжалявам, че не гласувах за реформаторите. Седем партии в РБ = 8 процента – и  на това тетките му викат успял протест?! Успял в провала си ли? Да, радвам се, че резултатите от изборите са толкова неудобни за всички партии… Доказано е, в български условия абсолютната власт води до непоправими щети – и не говоря само за ГЕРБ, но и за всички останали партии, в това число слагам и моите любими тъмносини. Резултатите от изборите доказаха, че не само аз мисля така.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване