10/07/14 12:03
(http://pik.bg)

Вицепремиерът Илияна Цанова: Нито едно евро не ни е гарантирано

Вицепремиерът Илияна Цанова: Нито едно евро не ни е гарантирано

Нито едно евро не ни е гарантирано. Трябва да развиваме капацитета си, за да се възползваме максимално от европейските средства. Това заяви вицепремиерът по управление на еврофондовете Илияна Цанова при откриването на форум Градът.

„Чака ни много работа. Трябва да направим необходимите реформи, за да постигнем максимален ефект”, посочи Цанова. 

Цанова обясни, че Споразумението за партньорство, одобрено от Европейската комисия на 7 август е стратегически план за развитие и реформи, който обединява усилията на всички партии, бизнес, общини за растеж. Цанова коментира, че средствата се отпускат срещу реформи в основни сфери, сред които реформи в здравеопазване, образование, наука и иновации, управление на риска. Тя подчерта, че е необходима координация при отделните програми, а министерствата и институциите трябва да работят заедно. 

„20% повече ресурс ще получи страната ни от Европейския социален фонд. Имаме нужда от тях за борба с безработицата”, заяви вицепремиерът и допълни, че акцентът се поставя върху постигане на резултати, т.е. как използваме средствата от ЕС и какъв ефект имат върху икономиката.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване