10/07/14 19:14
(http://pik.bg)

До края на месеца във Варна приемат молби за отпускане на помощи за отопление

До края на месеца във Варна приемат молби за отпускане на помощи за отопление

До края на месец октомври във Варна се приемат молби за отпускане на целеви помощи за отопление. Това заяви за Радио „Фокус” Адриана Григорова директор на дирекция "Социално подпомагане" във Варна.

Тя посочи, че към момента са подадени над 2600 молби за отпускане на такъв вид помощи, като приемът на документи е започнал още през месец юли. Помощта е в размер на 65,72 лв. месечно, като за целия отоплителен сезон сумата възлиза на 328, 60 лв. „Крайният срок за подаване на молби за отпускане на тази помощ е 31-и октомври”, добави Адриана Григорова.

Тя допълни, че молбите се подават в дирекциите по „Социално подпомагане”, като желаещите да получат целева помощ изрично трябва да посочат какъв вид отопление използват през зимните месеци. Право на целева помощ имат лица или семейства, които имат средномесечен доход за предходните 6 месеца по-нисък или равен на диференцирания минимален доход за отопление.

Григорова допълни, че доходът се изчислява на база различни критерии, на които кандидатът отговаря, в зависимост от това дали е трудоспособен, инвалид, и т.н. „Като цяло целевата група почти не се променя през годината, като ние си правим справките дали хората отговарят на изискванията или не”, каза още директорът на „Социално подпомагане” – Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване