10/07/14 08:58
(http://pik.bg)

Единственият оцелял в кървавото меле в Пловдив обичал дрифтовете, често посягал към ключовете на колата

Единственият оцелял в кървавото меле в Пловдив обичал дрифтовете, често посягал към ключовете на колата

Единственият оцелял при зверската катастрофа в Пловдив – 16-годишният Атанас, бил любител на дрифтовете. Това разказаха негови съседи от блок 266 в жилищния район, на броени метри от който е мястото на катастрофата, съобщава „Монитор”.

Десетки почернени съученици и приятели изпратиха вчера деветокласника от СОУ „П. Кр. Яворов” в Пловдив Дилян Върбанов. Момчето е една от трите жертви на жестоката катастрофа от неделния ден в ж.р. „Тракия” и бе погребано вчера. Другите две погребения – на приятелчетата му Георги Тасев на 15 г. и Николай Георгиев на 16 г., са днес.

Единственият оцелял в кървавото меле бил шофьорът Атанас Танков, на 16 години. Той бил приет в критично състояние с политравма в неделя в КАИЛ на УМБАЛ „Св. Георги”, а вчера бил стабилизиран и преместен в друга клиника. Атанас обичал дрифтовете по околовръстното на „Тракия” и въпреки че нямал пълнолетие за книжка, често се опитвал да взима тайно ключовете на бащиното „БМВ”.

Оцелелият Атанас и загиналият Георги били в един клас и тренирали академично гребане, а Николай се занимавал с овчарски скок. Ден преди трагедията четиримата и други техни приятели си направили купон в дома на Атанас по случай успешна регата на Гребната база по-рано сутринта в събота.

По това време родителите на Атанас отсъствали и на сутринта в неделя младежът взел тайно от спящия си брат ключовете на „БМВ”-то и качил приятелите си да ги повози. И трите загинали момчета били от изключително добри семейства, обясниха учителите им. Заради трагедията вчера в Спортното училище е бил зам.-министърът на спорта Йордан Йовчев, обясниха от ръководството.

Според информация от полицията именно високата скорост от над 150 км в час е погубила младежите. Атанас не е успял да овладее мощното БМВ, което е излетяло от пътя, забило се е последователно в дърво, в електрически стълб и е спряло усукано във втори стълб на уличното осветление.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване