10/07/14 16:44
(http://e-vestnik.bg/)

Импотентно

Николай Хаджигенов. Снимка: личен архив

Днес, между две предявявания на обвинения в две различни районни управления на лично съобщение през лицевата книга ни писа с безкрайни извинения за притеснението една майка.Нечия майка.

Не точно тази майка, не че има значение.

С която съм приятел там и ми копира поста на една нейна приятелка, с чието тринадесетгодишно момиченце, страдащо от аутизъм и учещо в помощно училище (ако някой не знае помощно училище е вид мръсна дума у нас) някой изрод е блудствал в училището.

За съжаление, това не е новина.

Не е новина и това, че за директора на въпросното училище няма значение, че е пострадало дете.

Не е новина, дори това, че въпросния директор се опитва, всячески да прехвърли вината за случилото се върху детето и родителите, само и само да запази собственият си задник.

Новина е това, че родителите са решили да се борят и да направят всичко възможно не просто да защитят собственото си дете, а и всички останали.

Новина, ще е както за въпросния ръководител, така и за извършителя на туй скверно деяние, че децата аутисти, могат да дават годни показания в наказателния процес, дори ако щете поради факта, че страдащите от аутизъм не само не са идиоти, но дори не могат да лъжат, както и по много други причини.

Сигурно не ви се вярва, но въпросният директор на помощно училище няма представа от това и не се свени да заяви на потресените родители, че никой няма да повярва на дете аутист……

В това време, въпреки подадените безброй жалби до всички възможни институции, включително: МВР, прокуратурата, закрила на детето и кой ли още не, ефектът е никакъв.

Прикриватурата, напоследък по известна, като цацаратурата е образувала проверка, забележете.

И понеже, очевидно нямат никакъв интерес от това и все едно е извършена обикновена апартаментска кражба, която за тоя месец е 800 561-та подред прокуратурата, МВР и прочие изцяло безсмислени организации не правят нищо друго.

Дет‘ се вика, наблюдаващия прокурор дори не е вдигнал телефона на униформените и да им даде малко зор, зер не е неговото дете и нямат никакъв личен и или институционален интерес от подобни действия, що да си развалят спокойствието?

Виж, ся‘ ако някой е решил да си поръча KFC по телефона, няма проблем да се ангажира цялата държавна машина, която буквално да смачка няколко невиновни люде, обвинявайки ги в опит за убийство или каквото там им хрумне на момента. Ако и във въпросното заведение да предлагат не предлагат нищо различно от пилешко, баси?

Ма, тва е друго.

Не, ли?

На кой му пука за някакво си дете, че и аутист от горе на това?

Цялото това нещо е пряко следствие от две неща:

Първо от изборите, които правим всекидневно или иначе казано компромисите, които правим по сто пъти на ден и за всяко нещо, започвайки от избраните от нас да ни управляват, всеки път на принципа за по-малкото зло, завършващо винаги, като по-голямото такова.

Второ, всеки път когато сведем глава или само се разходим по паветата, вместо да ги грабнем и да потърсим пряка, лична отговорност от виновните, това е резултата.

Няма как да е иначе……….

В това, накратко се състои и импотентността на един народ.

На един бивш народ.

Понастоящем стадо…….

п.с. Копирам по-долу изпратения ми пост и линк към него без каквито и да било промени или намеси и оставям на вас, останалото.

Здравейте приятели, БЯСНА СЪМ!!!

На 19-ти септември взех Ана-Мария от училище- IV-то помощно училище Проф.Димитър Кацаров във София и с ужас установих, че спортния сутиен на дъщеря ...

Публикувана на 10/07/14 16:44 http://e-vestnik.bg/21434/impotentno/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване