10/08/14 15:25
(http://pik.bg)

Броим 10 лв. за смяна на гумите на адрес

Броим 10 лв. за смяна на гумите на адрес

Зимата наближава и българите започнаха масово да подготвят колите си за първия сняг. Освен задължителната смяна на гумите много нашенци тунинговат возилото и са готови да броят половин заплата за рисунка върху капака.За да дойдат до дома ви и да подготвят колата ви за зимата, трябва да платите 10 лв., показа проверка на „Новинар”. Експертите по пътна безопасност предупредиха в сряда, че до две седмици най-късно трябва да сме подготвили колата за зимата.

„Хората така или иначе трябва да сменят летните гуми и затова използват случая за цялостен тунинг на колата”, обясниха от сервиз в столицата. Смяната на всяка отделна гума излиза между 7 и 25 лв. в зависимост от цолажа на гумата и вида на автомобила.

Ако карате джип например, смяната ще ви излезе с 2 лв. повече на гума. Така в най-добрия случай ще ви вземат около 30 лв. за подмяната и на четирите гуми, ако сте със стоманени джанти. За смяна на адрес цената става 40 лв. Ако сте с лети джанти, цената скача до 60 лв., тъй като смяната се извършва със специална система, която ги пази от одраскване.

Доста по-солено струва украсата на автомобила, която все повече шофьори предпочитат. В момента хит е аерографията. Това е специален метод за рисуване по всякаква тематика на различни повърхности с помощта на специален инструмент, който пръска боя със сгъстен въздух.

„Най-често хората искат да им направим рисунка на капака на колата. Предпочитани са изображения на актьори, черепи и сюжети от различни филми”, разказаха от студио за аерография. Цената за рисунката варира между 130 – 200 лв., а допълнително за лак трябва да платите 70 лв.

„Имаме клиент, който поиска да му нарисуваме популярните герои костенурките нинджа на капака. Цената е около 270 лв.”, споделиха експертите.

От студиото допълниха, че в момента клиентите им са предимно собственици на леки коли. Моторите не се тунинговат през есента, тъй като почти не се карат през зимата.

Източник: blitz.bg

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване