10/08/14 12:15
(http://pik.bg)

Кадиев подкрепи идеята за референдум в БСП "за" или "против" коалиция с ГЕРБ

Кадиев подкрепи идеята за референдум в БСП "за" или "против" коалиция с ГЕРБ

"Чух и прочетох всякакви коментари по идеята за вътрешнопартиен референдум в БСП "за" или "против" коалиция с ГЕРБ. Нямало време, не сме били Германия, групата ни била малка и т.н." Toва написа Георги Кадиев на личната си страница във "Фейсбук".

Ето какво още добави социалистът:


Не приемам нито един от тези доводи. Според мен си е просто мързел и нежелание. Чух един-единствен силен аргумент - защо не искахте референдум, когато правихте коалиции с ДПС? Защото и ние се учим от грешките си. 
Отново споделям предимствата на референдума:

1. Такива решения трябва да са на всички членове и симпатизанти. Те са по-важни от изпълнително бюро и национален съвет. Аз знам какво е моето мнение за коалиция, но не знам мнението на тези близо 6 000 души, които ме подкрепиха. Така е и с цялата партия. 
2. Водещите преговорите /ако се стигне до това/ ще имат много по-силна позиция, когато зад тях е общо решение на партията. Немските социалдемократи затова го направиха. 
3. Създавате нова мотивация за доста унилите ни и с паднал гард членове и избиратели. 
4. Дори и от ПР гледна точка, създавате прецедент и новина. 
Вашите аргументи против референдум?

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване