10/08/14 20:51
(http://www.klassa.bg/)

НАД 1000 ВЕЛОСИПЕДИСТИ СЕ ВЪЗПОЛЗВАХА ОТ „ВЕЛОВИТОША“ НА ЛИДЛ

 Над 1000 велосипедисти се качиха на Витоша със специално организираната за тях безплатната автобусна Зелена линия „ВелоВитоша“ в периода от 5 юли до 28 септември 2014 г.. Инициативата, организирана и финансирана от Лидл, беше радушно приета от колоездачите в столицата и много от тях се възползваха от възможността да практикуват любимото си хоби в планината.

За четвърта поредна година, Лидл България даде възможност на столичани да прекарат почивните си дни в планината, като им подсигури безплатни автобуси до Витоша и обратно, като тази година търговската верига откри и автобусна линия, специално предназначена за хора с велосипеди. Статистиката показва огромен интерес към инициативата -   от откриването на Зелена линия „Витоша“ до момента от превоза до планината са се възползвали над 30 000 човека.

Поради неутихващия интерес към еко инициативата от Лидл България споделиха: „Радваме се, че за поредна година успяхме да направим Витоша по-достъпна за жителите на София. Разбира се, сме много щастливи и че новата инициатива, която поехме за велосипедистите, се прие толкова добре, което ни дава стимул да продължим да я развиваме“.

Зелената  линия „Витоша“ и „ВелоВитоша“ са една от малкото алтернативи за качване на Витоша и единственият безплатен вариант -  адекватен отговор на завишения интерес на все повече хора да посещават планината. Двата проекта са част от зелената политика на немската верига, като с инициативата от компанията заявяват, че спомагат и за намаляването на трафика от лични автомобили към Витоша, което, от своя страна щади природата.

След като успешно закриха сезона в първите дни на октомври, от Лидл обещават да развиват инициативата и през следващата година.   

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване