10/08/14 10:41
(http://pik.bg)

Осем арестувани в циганската махала на Петрич

Осем арестувани в циганската махала на Петрич

Осем мъже са задържани при акцията на жандармерията в Петрич, иззети са два пистолета, пушка и боеприпаси, съобщава БГНЕС.

До намесата на специализираните полицейски сили в циганската махала на Петрич се стигна, след като в понеделник вечерта стана масово сбиване между два цигански клана. В масовото сбиване участваха около 80 души, ранени от хвърлени предмети бяха 15-годишно момиче и 29-годишен мъж.

Напрежението в квартал "182" не бе потушено и вчера по обяд се стигна до стрелба с огнестрелно оръжие. При нея от сачми бяха ранени 12 души. Двама от тях бяха хоспитализирани в местната болница, а останалите десет освободени след манипулации.

За овладяване на опасната ситуация и претърсване на квартала бяха изпратени стотици жандармеристи. Тя влезе в ромския квартал в 16:30 ч. Подобна акция вчера бе проведена и в Ихтиман пак заради враждуващи цигански фамилии.

В резултат от проверките са иззети пушка и пистолет без необходимите разрешителни за носене и съхранение на оръжие, както и газов пистолет и два ловни патрона. Със заповед за задържане до 24 часа са задържани осем лица. Общественият ред в квартала е възстановен, а нощта премина спокойно.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване