10/08/14 06:44
(http://www.klassa.bg/)

Продават вода от Сена в български айфелови кули

 Французинът Кристоф Шарие продава в интернет вода от река Сена в бутилчици с формата на Айфеловата кула, произведени в България, съобщава в електронното си издание в. „Паризиен”.

 

24-годишният специалист по турбореактори отива един-два пъти в месеца до моста „Йена” край Айфеловата кула

 

с 5-литрова туба

 

която пълни с вода от Сена. У дома си прецежда водата, за да отстрани водораслите, след което пълни 50-милилитровите шишенца с прозрачната течност и я продава по 6,90 евро в сайта си www.paris-en-bouteille.com. За шест месеца е продал 300 такива бутилчици.

 

Идеята му хрумнала, докато се разхождал по кейовете на Сена - защо туристите да не си купуват вода от Париж, за да отнесат със себе си малко от романтиката на френската столица вместо произведени в Китай айфелови кули? Нали си носят пясък от пустинята? Още повече че вече се продават консерви с парижки въздух.

 

Що се отнася до законовата страна на тази търговия, от Агенцията по водите за района на Сена-Нормандия обяснили на Кристоф Шарие, че е разрешено да се наливат от Сена до 600 кубични метра вода годишно. Над този обем е необходимо разрешително и се плащат такси.

 

Друга френска инстанция обаче - Службата за плавателните пътища на Франция - твърди, че е необходимо разрешение, независимо от обемите. След получаването на такова разрешително водата от Сена е безплатна до 7000 кубични метра.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване