10/08/14 06:35
(http://www.klassa.bg/)

Путин празнува рожден ден в тайгата

 
ЕПА
Руският президент не се показа пред обективите на рождения си ден, но търговията с дрешки с щампи на Путин върви с пълна сила.
Руският лидер Владимир Путин вчера посрещна 62-рия си рожден ден в сибирската тайга, информира говорителят му Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС. Агенцията уточнява, че за първи път от 16 години насам президентът си е подарил един почивен ден за празника.  Прессекретарят обясни, че държавният глава ще отбележи рождения си ден на място, което се намира

 

на 300 - 400 км от най-близкото населено място

 

и най-близката къща. „Затова условията за почивка няма да са „стационарни”, казаха от Кремъл. Говорителят не разкри дали рожденикът ще ходи на лов или риболов. Песков обясни, че тази година графикът на държавния глава „е не просто напрегнат, а изключително напрегнат и често работи денонощно”. В тайгата Путин иска да си почине, обясни прессекретарят му. Изборът за място обаче бил свързан със задълженията на президента. „Г-н Путин се спря на Сибирския федерален окръг, където на 8 октомври ще участва в съвещание”, обясниха от Кремъл. Песков се затрудни да отговори чаша с какъв алкохол ще вдигне началникът му на своя рожден ден. „Не знам”, каза говорителят и допълни, че не му е известно и в чия компания руският лидер ще посрещне рождения си ден. „Сигурно много хора ще го поздравят, на първо място неговите роднини и близки. Всяка година ние получаваме огромно количество поздравителни писма”, разказа събеседникът на ТАСС. Що се касае до подаръците, то те се съхраняват в президентската библиотека, като Путин си оставял само личните.

 

В същото време поддръжници на руския лидер в цялата страна

 

отбелязаха празника му. Негови фенове от Фейсбук откриха изложба „12 подвига на Путин”. Той „получи” още един нестандартен подарък – в седем града на Русия ентусиасти вместо поздравителни картички изрисуваха графити. На фасадите на сгради в Москва, Калининград, Санкт Петербург, Севастопол, Новосибирск, Иркутск и Владивосток се появиха огромни рисунки с букви и

 

символични изображения

 

на думите, които започват с тези букви. „С” - сила, „П” - памет, „А” - Арктика, „С” - суверенитет, „И” - история, „Б” - безопасност, „О” - олимпиада. Буквите, намиращи се на хиляди километри една от друга, образуват думата „Спасибо” („Благодарим”). В качеството на илюстрации към буквите уличните художници са изобразили ракетния комплекс „Топол-М”, ледоразбивача „Русия”, „учтив” войник с дете и др. НТВ припомня, че миналата година Путин посрещна рождения си ден на Бали, където участва във форума на АТЕС. Когато руският лидер влезе сутринта в заседателната зала, президентът на Индонезия Сусило Бамбинг Юдойоно взе китара и заедно с останалите лидери запяха Happy birthday to you. Путин, който не очакваше подобна изненада, беше видимо трогнат, пише пресата.   

 

Междувременно РБК информира, че в средата на октомври руският държавен глава ще посети Италия за форума „Азия-Европа”. Очаква се по време на срещата на високо ниво в Милано Путин да се срещне с канцлера на Германия Ангела Меркел.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване