10/09/14 12:05
(http://pik.bg)

Кметът на Бургас: Общината е единствената, която изгражда поликлиники

Кметът на Бургас: Общината е единствената, която изгражда поликлиники

Не съм чул за друга община у нас, която да изгражда поликлиники, каза при откриването на онкополиклиниката кметът на Бургас Димитър Николов, предаде "Фокус".

Димитър Николов припомни, че за последните 3г общината е изградила две поликлиники със собствени средства. „Общините търсят начини как да се отърват от здравните си активи, от акциите си в Многопрофилните болници или да продават поликлиники, нещо което община Бургас не прави”, каза кметът.

Николов се надява страданието и мъката на тези пациенти да намалеят. Той каза още, че община Бургас няма да спре само с изграждането на тази поликлиника в грижите си за онкоболните. Ще работи върху диагностицирането на тези заболявания, но затова ще са нужни допълнителни средства, за осигуряването, на които ще търси помощ от държавата или чрез други форми. Кметът допълни, че Бургас има нужда от втори линеен ускорител, тъй като онкоболните в региона се увеличават и общината е стартирала такава процедура. В новата поликлиника се помещава и хоспис, който по думите на Николов, е много необходим.

„В него ще дадем на тези хора нормални условия и човешко отношение, за да могат да се чувстват максимално комфортно, въпреки тежкия стадий на заболяването си. Пациентите от Бургас да не ползват услугите на София, а да остават тук, защото можем да затворим целия цикъл по отношение на онкозаболяванията”, допълни кметът на Димитър Николов. С новата поликлиника се откриват 20 работни места за специалисти.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване