10/09/14 13:09
(http://pik.bg)

Перник се надига в подкрепа на Ана-Мария и семейството й

Перник се надига в подкрепа на Ана-Мария и семейството й

Протест в подкрепа на 13-годишната Ана-Мария и нейните родители организират в Перник, съобщава Мироглед.

Причаните за недоволството са съмненията на Росен и Радосвета Симеонови, че служител на помощното училище в София е блудствал с детето им аутист.

Протестът се организира в социалната мрежа от приятели на семейството. Той ще се състои от 11 ч. пред сградата на общината в Перник.

Ето и исканията:
1. Чисто разследване без протекционизъм от страна на МОН. (Лично аз много искам да разбера, каква е и причината за този протекционизъм. Надявам се разследващите журналисти да се активизират и това да излезе на бял свят).
2. Адекватни мерки срещу всички виновни;
3. Институциите да започнат да си вършат работата след подаден сигнал/жалба, а не след заформянето на обществен скандал;
4.Осигуряване на максимално сигурна среда за децата ни във всички заведения в които, не се допуска те да бъдат придружавани от родители – училища, детски градини. За целта искам:
- Инсталиране на Камери в тези заведения – навсякъде – в класни стаи, в учителски стаи, в директорски кабинети , в коридори и пр,
- За децата със СОП да се осигури и персонален асистент, които да бъде с тях през цялото време докато те са в тези заведения – в час, в междучасията и пр. Този асистент трябва да е завършил специална педагогика и основната му роля е не само да следи за сигурността на ЕДНО дете, но и да го обучава и опосредства комуникацията между него и съучениците му или общообразователната учителка. Персоналният асистент носи Персонална отговорност за физическото и психическото състояние на детето.
- Периодична проверка на психичното състояние на преподавателите ( на 6 месеца)

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване