10/09/14 05:23
(http://www.klassa.bg/)

Стачката нанесе €500 млн. загуби на Air France - KLM

 Рекордно дългата стачка на пилотите на френския въздушен превозвач Air France, продължила две седмици миналия месец, може да се отрази с около 500 милиона евро на финансовите резултати за 2014 г. на групата Air France ­ KLM, съобщи вчера авиопревозвачът, цитиран от АФП.

 

Конфликтът, породен от противопоставянето на пилотите на Air France

 

срещу развиването на нискотарифно подразделение

 

на компанията Transavia в цяла Европа, доведе през септември до спад на пътническия трафик на групата с 15,9 на сто, а на товарния ­ със 17,7%. Въздействието върху печалбата на компанията за третото тримесечие е оценено от ръководството на 320 до 350 милиона евро, но сумата може да се увеличи, тъй като авиопревозвачът се опасява, че до края на годината може да има отлив на клиенти.

 

От началото до края на стачката (15 до 28 септември) Air France ­ KLM е регистрирал по-малко резервации за предстоящите месеци, отколкото обикновено.

 

Френската авиокомпания Air France

 

занижи чувствително прогнозата си за печалбата

 

за цялата година. Сега оперативната печалба може да е от 1,7 до 1,8 млрд. евро вместо очакваните 2,2 и 2,3 млрд., заяви финансовият директор на компанията Пиер-Франсоа Риолачи в конферентен разговор с анализатори, цитиран от Reuters.

 

Разширяването на Transavia бе част от нов план, насочен към подобряване на финансовите резултати. Предложенията биха увеличили флота на Transavia от 50 до 100 самолета до 2017 г., а броят на пътниците би нараснал почти двойно до 20 млн. души. Но синдикатът SNPL твърди, че ръководството на авиокомпанията се опитва да измести работните места в страни, в които данъците и разходите за труд са по-ниски.

 

От вчера в двудневна стачка за пореден път през годината страда най-голямата германска авиокомпания Lufthansa. В този период служителите на компанията няма да обслужват нито един товарен полет, излитащ от Германия, се посочва в изявление на пилотския синдикат Cockpit, цитиран от ТАСС.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване