10/10/14 09:10
(http://pik.bg)

Кметът на Дупница: Изборът на Бат Сали е подмяна на нашия вот

Кметът на Дупница: Изборът на Бат Сали е подмяна на нашия вот

Подкрепа винаги ще дам на всеки, който е в унисон с това, което правим ние. Ние казваме не на подмяна на нашия вот. Това каза пред протестиращите в Дупница кметът на града Методи Чимев, който е на протеста срещу решението Александър Методиев от ДПС, по-известен като Бат Сали, да влезе като депутат в 43-то Народно събрание, съобщи "Фокус". Според Чимев, на 5 октомври гражданите на община Дупница ясно са показали за кого гласуват и ясно са казали кого искат да видят в парламента, но е несериозно там да влизат „господа и партии, които нямат подкрепа на повече от 1% от избирателите на общината”. По думите му, общината и кметът са институциите, които трябва да спазват законите, но това не означава, че те нямат право на позиция.

„Ако Изборният кодекс допуска подобни ситуации, по-разумно би било да се мисли за някакви промени”, подчерта Чимев. Мирният протест в Дупница бе подкрепен и от страна на общините Бобошево и Сапарева баня. Привържениците застанаха на площада и обявиха, че е немислимо да се подиграват с избирателите от „града на барикадите” – хора, които са показали, че със зъби и нокти могат да се борят, да отстояват правата си и да обединят гражданите срещу неправдите.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване