10/10/14 06:17
(http://www.klassa.bg/)

Умните джаджи вече са повече от хората на планетата

 За пръв път в историята броят на „умните” електронни устройства надвиши населението на планетата Земя. Това са джаджи, които могат да комуникират една с друга, като смартфони, таблети и др. със SIM карти.

 

Според Американското статистическо бюро в момента човешките същества наброяват 7,2 милиарда. Всяка секунда хората се увеличават с двама, а годишният ръст е 1,2%. В същото време фирмата GSMA Intelligence, специализирана в анализ на мобилни устройства, отчете, че в света има вече над 7,2 млрд. активни SIM карти, а броят им нараства 5 пъти по-бързо от човешкото население, тоест с около 6% годишно.

 

„Никоя друга технология не ни е повлияла толкова силно, колкото мобилните телефони. Те са най-бързо увеличаващият се феномен в историята, създаден от човешки същества – от 0 до 7,2 млрд. за по малко от 30 години”, отбеляза Кевин Кимбърлин, председател на компанията Spencer Trask & Co., която специализира в инвестирането в иновативни проекти.

 

Макар че има повече активни SIM карти отколкото хора, все още половината от населението на земята не ползва мобилни телефони. Това означава, че средно на човек се падат по около две мобилни устройства.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване