10/10/14 08:13
(http://www.dnevnik.bg/)

Фермерски пазар ще има днес в парка "Заимов" в София


"Фермерски пазари фест" се организира за първи път тази седмица на няколко места в столицата. Вдъхновени от успеха на Фермерските пазари в край Римската стена и в кв. "Иван Вазов", организаторите от "За Земята" и партньорите им от сдружение "Устойчиво общество", Хранкооп, Пазари Юг и Столична община искат да покажат на повече граждани предимствата и удоволствието да пазаруват пряко от производителите. 

Основният акцент на фестивала ще бъде днес - 10 октомври, в парка "Заимов", където освен фермери, предлагащи своята продукция ще можете да посетите десетки презентации, кулинарни работилници и демонстрации, посветени на това, което всички обичаме: чистата и вкусна храна.

"За нас е изключително важно да популяризираме сред хората тази форма на директни продажби, от която печелят всички: фермерите – пазар за своята продукция на справедливи цени, купувачите – качествена храна с гарантиран произход и не на последно място природата, заради по-малко химикали, използвани в земеделието и по-малко транспорт на храната ни," обяснява Ивайло Попов от "За Земята". Той напомня, че неслучайно и един от приоритетите на Общата селскостопанска политика е стимулирането на късите вериги на доставки и директните продажби, което заляга и в следващата Програма за развитие на селските райони в България.

Повече информация за събитието може да бъде намерена тук.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване