10/10/14 09:12
(http://pik.bg)

Ямбол поиска решението на ЦИК да бъде преразгледано

Ямбол поиска решението на ЦИК да бъде преразгледано

Приключи протестът, организиран от ГЕРБ в Ямбол, съобщи "Фокус". Пред протестиращите беше прочетена декларация, в която се посочва, че от ПП ГЕРБ, категорично не приемат преразпределението на мандатите в 31-ви Ямболски МИР. Протестиращите поискаха решението на ЦИК да бъде преразгледано, тъй като с това разпределение ГЕРБ, няма да има реално представителството в Народното събрание.

„Да се направи една листа за цялата държава. Защо има представителство по регионите? Кой ще представлява тези хора? Илия Илиев, водачът на листа на ДПС, който не е стъпвал в Ямбол, който освен циганската махала в града друго не знае къде се намира? Или пък БСП, които вземат втори мандат със стотина гласа?”, коментира Георги Славов, кмет на града и областен лидер на партия ГЕРБ. Той беше категоричен, че законите трябва да обслужват интересите на гражданите, а не обратно. В подкрепа на категоричното си несъгласие с разпределението в понеделник, представителна група от ГЕРБ ще занесе в ЦИК 19 000 празни бюлетини, толкова е и броят на гласувалите за партията и въпреки това, ГЕРБ вземат един мандат, БСП - 2, ДПС – 1. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване