10/11/14 13:16
(http://pik.bg)

ГЕРБ не можел да прави компромиси на всяка цена

ГЕРБ не можел да прави компромиси на всяка цена

ГЕРБ не може да прави компромиси на всяка цена, каза  Ивелина Василева, водач на листата на ГЕРБ в Бургас и бивш заместник-министър на околната среда и водите, съобщи "Фокус". Тя посочи, че разговорите и консултациите на ГЕРБ за съставяне на правителство с политическите сили започват следващата седмица. „В понеделник ще се проведе първата среща с втората политическа сила и след това поред с останалите политически сили, които се ръководят от излъченият от Изпълнителната комисия на политическата партия преговорен екип. На тези консултации се очаква да чуем мнението на всички политически сили относно основните цели, задачи, приоритети, които предстоят и възможностите за излъчване на правителство“, посочи Василева. Тя обясни, че на провелата се пресконференция лидерът на ГЕРБ е заявил готовността на партията да проведе консултации с всички политически сили в търсене на целите, които могат да бъдат подкрепени, формулирани като национални задачи, съответно да се намерят общите виждания на политическите сили. ГЕРБ не възприема властта като самоцел, а защитава своите позиции и управленската програма. Това е базата, върху която ще се стъпи, посочи тя. 

По думите й, управлението през изминалата година и половина е нанесло изключителни щети върху държавността, върху доверието у гражданите. За жалост позволи да се случат неща и да се приложат практики, които не са приемливи за ГЕРБ. „В този смисъл нееднократно сме заявявали, че няма да се коалираме с ДПС. По отношение на БСП, мисля, че те също трябва да се поучат от изминалия период, да научат уроците от допуснатите грешки. Що се отнася до апелите за сформиране на широка коалиция, нека все пак да стане ясно какви са позициите на всяка от политическите сили, доколко са възможно решения, които са в полза на обществото, но както казах – не на всяка цена”, каза Василева. По думите й, гражданите изискват от всички политически сили смирение, отговорност, проявление на държавническо чувство. Политиката не е само поле за личностни боричкания, нападки или нездрави амбиции, а това всъщност е полето, на което трябва да се прояви загрижеността към народа и отговорността, допълни Ивелина Василева. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване