10/12/14 08:49
(http://pik.bg)

Различни мероприятия ще се проведат в столичния зоопарк по повод Международната нощ на прилепите 2014

Различни мероприятия ще се проведат в столичния зоопарк по повод Международната нощ на прилепите 2014

Инициативата Международна нощ на прилепите включва презентации, конкурси за детска рисунка, „прилепни игри“, различни ателиета и томболи, арт работилници, изложби, рисуване, които да провокират интереса към тайнствения живот прилепите и се провеждат на различни подходящи места денем или нощем, съобщиха от Софийския зоопарк, предаде агенция "Фокус".

Тази година зоопаркът за пореден път ще е част от това събитие. На 12 октомври от 11.30 ч. до 15.00ч. пред входа на Зала "Котки, терариум и аквариум" посетителите на зоопарка ще се срещнат с представители на Групата за изследване и защита на прилепите към Националния природонаучен музей и ще научат много за прилепите.

Децата ще могат да рисуват и да правят оригами, ще има и други изненади за тях. В същата зала има изложба „Тайнството на прилепите“, която се състои от 30 изключителни фотографии, показващи прилепите в Европа, както и от информационни банери за тези удивителни създания.

От 14.00 часа ще има презентация „Животът на прилепите“ в сградата на Екологичния център към Зоопарка. Отбелязана за първи път през 1990 г. във Франция и Полша, днес Европейската нощ на прилепите се организира в повече от 30 държави, сред които и България.

През 2012 г., за първи път към събитието се присъединиха и САЩ, Филипините, Азербайджан, Израел, Тунис, Украйна и Ливан. С това Нощта на прилепите се превръща в международна проява, надхвърляща мащабите на „Стария континент“, която цели да запознае повече хора с уникалния начин на живот и голямата значимост на едни от най-интересните животни на планетата - прилепите.

През 2013 г. България отбелязва Нощта на прилепите за 17-ти път, като Софийския зоопарк участва вече за пети път в инициативата.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване