10/13/14 05:08
(http://www.klassa.bg/)

Plastc – една карта за всичко

 Двама серийни предприемачи представиха Plastc - карта, която обединява всичките ви карти в едно и е свързана със смартфона ви. Картата Plastc обединява всичките ви дебитни и кредитни карти, както и карти за подаръци, намаления, ваучери и дори картите ви за достъп.

 

Картата работи в тандем с приложението

 

 Plastc Wallet, което е достъпно за iPhone и Android.

 

Plastc е снабдена с E-Ink тъчскрийн дисплей, който показва името, кредитната или дебитната карта, баркодовете и друга информация. Изборът между дадена карта става лесно с плъзгане върху дисплея. Магията се крие в това, че информацията, записана върху магнитната лента, може да бъде пренаписвана. Картата има и пренаписващ се NFC/RFID чип, който се използва в картите за достъп или например за градския транспорт.

 

Компанията, разработваща проекта, е базирана в Пало Алто, Калифорния, а нейните основатели - Раян Маркъс и Марк Стъбс, вярват, че ще бъдат мостът между старото и новото в революцията на мобилните разплащания. Засега

 

картата няма да работи с криптовалути

 

 но вече имат сключени договори с основните банки в САЩ - Bank of America, Chase, U.S. Bank, Citibank, Charles Schwab и Wells Fargo. Картата като носител струва 155 долара.

 

„Картата ще работи безпроблемно със сегашната инфраструктура. Няма да има допълнителни разходи за тях, защото технологията е една и съща”, споделя Маркъс.

 

Като допълнителна сигурност картата ще има снимка и подпис. Батерията на всяка карта издържа 30 дни и може да бъде заредена безжично от зарядното, което е включено в цената. Интересна екстра е светлинният сензор, който включва картата само когато е отвън и по този начин се пести енергия.

 

Тъй като картата е свързана с банките, ще може да видите всичките си банкови транзакции и баланси на всичките ви карти в едно място. Приложението за смартфона е с PIN код и разпознаване на лицето ви, за да осигури повече сигурност. Също така, ако се отдалечите на повече от 30 метра от картата ви, ще получите известие, а картата ще бъде заключена.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване