10/13/14 05:23
(http://www.klassa.bg/)

Warner Brothers пусна ботове срещу интернет пиратите

 Warner Brothers пусна ботове срещу интернет пиратите. Това стана известно, след като в съдебно дело за 80 милиона щатски долара между Hotfile и MPAA, съдът разпореди на Warner Brothers да представи своите засекретени отчети, в които се описва как точно компанията се бори с пиратството. Оказа се, че Warner Brothers използва софтуерни роботи.

 

Warner Bros. използва сложна бот-мрежа, софтуерните роботи в която не само следят за появата на пиратски файлове, но и имитират човешко поведение. Софтуерните роботи ежедневно посещават над 200 от най-популярните торент-тракери с пиратски файлове и имитират поведението на обикновените посетители. Задачата на всеки бот е да намери в сайта препратка към незаконен файл с права на Warner Bros. и веднага да изпрати на администратора на съответния сайт съобщение за нарушение на авторските права. Любопитно е това, че в този общо взето рутинен процес, въобще не участват хора.

 

Явно холивудските компании използват все по-ефективни методи за търсене и пресичане на случаите с нарушени авторски права, при които човешко участие дори не е необходимо. Ефективността на подобни бот-мрежи е много висока и не се налага допълнителна човешка проверка. По този начин софтуерен робот вече снижава престъпността - следи за появата на незаконни файлове и самостоятелно предупреждава собственика на сайта за възникналата ситуация. Все още не е ясно доколко законно е това поведение, което именно ще нищят след разсекретяването на докладите на компанията.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване