10/13/14 05:30
(http://www.klassa.bg/)

Агент Купър пак на кафе в „Туин Пийкс”

 
Майкъл Джей Андерсън днес изкарва джобните си като техник в НАСА.
 
Ролята на Боб е първа и последна за Франк Силва - през 1994 г. той умира от ХИВ.
С изискан костюм, айфон вместо аналогов диктофон, минимум брилянтин в косата и фейсбук профил за споделяне на тибетски мъдрости - така си представяме завръщането на агент Дейл Купър в Туин Пийкс четвърт век след като разопакова трупа на Лора Палмър. Клапата на трети сезон на култовия сериал ще щракне през 2015 година, а деветте епизода ще са продължение на събитията в планинско градче, чиито обитатели общуват по-пълноценно с духове и цепеници. Сценарият отново е поверен на Марк Фрост и Дейвид Линч, който ще седне и на режисьорското столче. Пленителното дефиле на зловещи особняци в горите край дъскорезницата на Пакард ще бъде подновено в ефира на Showtime. Времевата пауза в снимките съвпада с репликата, която Палмър прошепна в ухото на Купър при последната им среща в червената стая: „Ще се видим след 25 години.” Закачка към маниаците на тема „Туин Пийкс” имаше и в часа, в който Линч и Фрост загатнаха рестарта на поредицата с постове в Twitter - точно в 11.30 ч. героят на Кайл Маклоклан притигна в града. Все още не е ясно дали носителят на „Златен глобус” ще предозира с любимия си черешов пай в закусвалнята на Норма, но зачестилите му срещи с Линч през септември обнадеждават феновете. „Пускам кафеварката и вадя черния костюм!”, написа в Twitter актьорът часове минути след като президентът на Showtime Networks Дейвид Невинс излезе с официално съобщение до медиите: „Какво повече мога да кажа - „Туин Пийкс” се завръща през 2016 г. Ще цитирам агент Купър - не знам докъде ще си доведе всичко това, но имам предчувствието, че ще е чудато и странно място.” „Мистериозният и специален свят на Туин Пийкс ни привлича обратно. Много сме развълнувани. Нека гората бъде с вас”, споделиха в общо изявление Фрост и Линч. „Монитор” направи бърз преглед на героите в сериала, преобърнал света на телевизията през 90-те.

 

Къде са те сега

 

Кайл Маклоклън остарява като катедрала. Единственото, което е загубил във визията си за последните 25 години е юношеският блясък в очите. Родените след феномена „Туин Пийкс” го познават като Трей, неприлично богатият лекар, когото Шарлът от „Сексът и градът” се опитва да изкара от клишето на любовник тип „Минута е много”. Домакините му се радваха и когато стъпи на „Уистерия Лейн” като Орсън, педантичния съпруг на Бри в „Отчаяни съпруги”. В момента  Маклоклън снима в „Агентите на Щит” и в абонираната за „Еми” драма „Добрата съпруга”. С лавинообразен успех в кариерата не може да се похвали Шерил Лий, изгряла като Лора Палмър в „Туин Пийкс”. Четвърт век по-късно актрисата все още е позната предимно с факта, че е изиграла най-популярния труп в историята на телевизионното кино. На 47 блондинката е ангажирана предимно с роли на „Бродуей”, писане на поеми и с благотворителни каузи в защита на животните. Докато снима „Туин Пийкс”, се загаджва с Дейвид Духовни, а към днешна дата живее с фотографа Джеси Даймънд, син на легендарния певец Нийл Даймънд.

 

Добродушният шериф Хари Труман пък отдавна е избягал от суетата на Холивуд. На 66 г. актьорът Майкъл Онткийн започва деня си със сърф на Хаваите, където е и постоянният му адрес. През последните две години той напомни за себе си с епизодична роля в „Наследниците”, като алчен роднина на героя на Джордж Клуни.

 

Преброяване на призраците

 

Сплъстена бяла коса и свирепо изражение в огледалото отличаваха Боб, демоничния призрак, контролирал действията на Лийланд Палмър (бащата на Лора), а после и тези на Купър. Дейвид Линч поверява ролята на калифорниеца Франк Силва, който до този момент крои декори и е трудовак по осветлението в сериала. Четири години след феноменалния успех на „Туин Пийкс” Силва умира от ХИВ. С височина от 2,13 м Карел Стройекен е труден за забравяне. Изсечените скули, воднисто сините очи и монотонният му гласец често стряскаха както Дейл Купър в хотелската му стая, така и зрителите пред малкия екран. След ролята на Гиганта в сериала той набира популярност като Хомн в „Стар Трек” и флегматичния иконом Лърч в „Семейство Адамс”. Днес Карел е вегетарианец, подържа фото блог с майстора зад обектива Джош Къруин и живее в Ел Ей с двете си деца.

 

Феновете на „Туин Пийкс” си спомнят с добро и комбинацията от шахматен под, кървавочервени завеси и джуджето в кабаретен костюм, в чиито говор липсваха гласни. Човекът от Друго място, както го представи Линч, бе изигран от Майкъл Джей Андерсън, снима в Carnival на HBO преди да заработи като техник по поддръжката на наземните системи на НАСА.





















Популярни цитати от поредицата
„Совите не са това, което са” - Гигантът

 

„Това е дяволски добро кафе” - Дейл Купър.

 

„Една жена ще те накара да полетиш като орел. Друга ще ти даде силата на лъва. Но само една в цикъла на целия живот ще изпълни сърцето ти с удивлението и прозрението, че си познал съвършеното щастие” - полицай Хоук.

 

„Хари, ще ти издам една малка тайна. Всеки ден по веднъж си прави подарък. Не го планирай, не го очаквай, просто го остави да се случи. Може да е нова ризка, дрямка зад бюрото ти или две чаши добро горещо черно кафе” - Дейл Купър

 

„Съпругът ми беше дървар. Той срещна дявола. Огънят е дяволът, криещ се като страхиловец зад дима” - Жената с дънера

 

„Огън, следвай ме!” - Боб

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване