10/13/14 05:16
(http://www.klassa.bg/)

Дроновете навлизат в света на киното

 Американската федерална авиационна администрация (FAA) е издала разрешение на шест телевизионни и филмови компании да използват безпилотни самолети за заснемането на сцени, информира BBC. Решението идва след предходните строги ограничения за търговското ползване на дронове в рамките на въздушното пространство на САЩ. Въпреки тази отстъпка има и редица ограничения. Така например дроновете не могат да бъдат използвани през нощта и е необходимо да бъдат проверявани преди всеки полет.

 

„Днешната новина е значим момент в разширяването на търговската употреба на безпилотни самолети, като същевременно гарантира, че поддържаме нашия световен рекорд за безопасни полети от всякакъв тип”, твърди американският секретар по транспорта Антъни Фокс.

 

По думите му филмовите компании следват тенденцията, възприета от мнозина, която обещава нови постижения в различни области.

 

Компаниите твърдят, че операторите им имат сертификати за частни пилоти. Самите полети ще трябва да бъдат ограничени само до зоната на снимачната площадка. От FAA посочват, че полетите няма да представляват опасност за други въздухоплавателни средства, хора или тяхното имущество. Въпреки че идеята за използването на дронове звучи примамлива, FAA забрани търговската им употреба без позволение. Любителите все още могат да ги ползват, стига устройствата да стоят далече от летищата и да не летят прекалено високо.

 

Всяка употреба извън хобитата и развлекателните цели е обект на разпоредбите на FAA и в тези случаи използването на дронове първо трябва да получи одобрение. Същевременно границата между търговската употреба и тази, свързана с хобитата, става все по-малка.

 

Любителите на дронове очакват с нетърпение властите да обявят официалните правила и стандарти за регулиране на използването на безпилотни самолети, но наскоро стана ясно, че е възможно агенцията към Конгреса, която отговаря за темата, да не успее да спази срока, който си постави и който изтича през септември.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване