10/13/14 05:36
(http://www.klassa.bg/)

Огън и кръв в Букурещ - 30 души в ареста, 46 в болница

 В същинска футболна война се превърна сблъсъкът между съседите Румъния и Унгария от група F на европейските квалификации. На терена срещата завърши без победител – 1:1, но на трибуните и около стадиона в Букурещ обстановката беше близка до извънредно положение.

 

30 румънски привърженици са арестувани след ексцесиите по трибуните на „Арена Национал”, съобщиха от полицията на северната ни съседка. Румънски и унгарски фенове си устроиха канонада с факли и бомби, а някои влязоха и в ръкопашна схватка. Това принуди органите на реда да използват сълзотворен газ и да изведат част от зрителите от стадиона, за да овладеят ситуацията. Според някои от феновете на домакините обаче униформените не са подбирали и са биели наред всички, включително жени, деца и старци.

 

Румънските медии съобщиха, че 46 души са потърсили лекарска помощ с наранявания вследствие на хвърлените предмети. За щастие няма сериозно пострадали хора.

 

Около 800 унгарци пристигнаха с влак за мача в Букурещ, а за охраната на мача бяха ангажирани 12 000 полицаи. Маджарите си тръгнаха доволни, след като техният тим измъкна една точка.

 

Домакините откриха чрез Русеску секунди преди почивката, а Балаш Джуджак изравни в 82-рата минута.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване