10/13/14 21:51
(http://pik.bg)

Трима адвокати обжалват доживотната присъда на мъж, осъден за убийството на 3-годишния Асен

Трима адвокати обжалват доживотната присъда на мъж, осъден за убийството на 3-годишния Асен

Трима адвокати обжалват доживотна присъда, постановена от новата зам. главна прокурорка Мария Шишков. На 19 май като окръжен съдия в Пловдив тя даде на 36-годишния Ирхан Камбур доживотен затвор без замяна за жестокото убийство на 3-годишния Асен Инджев.

Тогава Шишкова каза, че подобно физическо насилие не се среща често и се позова на експертизите. През цялото време на процеса Камбур отричаше да е убил Асенчо и се опита да хвърли вината върху сестрата на момченцето, с която живеел на семейни начала, информира "24 часа".

Адвокатите на Камбур сега искат ново разглеждане на делото в жалбата си пред апелативния съд. Те изтъкват, че по време на процеса не е била дадена възможност на майката на убитото дете Мария Инджева да се конституира като частен обвинител и граждански ищец. Защитниците твърдят, че имало и противоречия при свидетелските показания.

Трагедията се разигра на 11 април м.г. в кв. “Столипиново”, където Ирхан живеел със сестрата на детето. Той често стоварвал гнева си върху малкия, защото се изпускал в гащите. При последния побой Камбур блъскал главата на малчугана в стената и в земята. Ритал го, докато Асенчо спрял да мърда. После заровил детето на сметище край Марица, а по-късно го хвърлил в реката.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване