10/14/14 11:06
(http://pik.bg)

Наградиха български учебник във Франкфурт

Наградиха български учебник във Франкфурт

Българският учебник по британска и американска литература "LitUps" за 11-и и 12-и клас на издателство "Просвета" е отличен като най-добър в категорията си на панаира на книгата във Франкфурт, съобщиха от издателството.

Авторитетно международно жури е присъдило на българския учебник бронзова награда и го е наредило сред най-добрите европейски учебници по всички предмети, сред които няма друг по английски език за гимназиалния етап.

В оспорваното състезание са участвали 62 проекта от 30 държави.

По учебника, с автори Мадлен Данова и Райна Костова, вече с огромен успех се преподава в елитните български езикови гимназии, посочват от издателството.

От него уточняват, че голямото предимство на модерната система в две нива в учебника – по британска и по американска литература, е, че запознава учениците в 11-и и 12-и клас с голямата класическа литература и с нейната връзка със съвременната поп-култура.

От учебника учениците овладяват различни художествени и публицистични жанрове и едновременно с това научават и английския език, посочват от "Просвета".

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване