10/14/14 09:13
(http://pik.bg)

Напаст! Оси свиха гнездо в апартамент, атакуваха собственичката - тя оцеля по чудо

Напаст! Оси свиха гнездо в апартамент, атакуваха собственичката - тя оцеля по чудо

62-годишна варненка оцеля по чудо, след като била атакувана от рояк оси в собствената си кухня в апартамент на 9 етаж в кв. Младост. За куриозния инцидент съобщи доц. Снежа Златева, шеф на клиниката по токсикология във Военноморската болница, където пенсионерката била приета миналата събота пише "Труд".

По тялото й имало десетина ужилвания. "Жената е алергична. Спасила се е от явна смърт, защото е реагирала адекватно - въпреки шока е успяла да избяга от стаята и веднага да позвъни на тел. 112", разказа доц. Златева.

Близки на пострадалата цял ден трепали десетките оси, които сякаш извирали в помещението. След като прочистили терена, хората установили, че жилещите насекоми са свили гнездо под изолацията на блока. Постепенно успели да пробият дупчица и в стената от итонг, точно зад кухненския диван на пострадалата.

Пред лекарите тя разказала, че от няколко дни все намирала по 1-2 оси в кухнята, въпреки че прозорците били затворени. Решила да разбере откъде влизат. Щом дръпнала диванчето, я връхлетял рояк наежени насекоми. Докато избяга в коридора, получила поне 10 ужилвания. За щастие, лекарите успели да овладеят бързо алергичния шок и пациентката била изписана вчера. Роднините й я изненадали, като спешно ремонтирали и измазали пробитата стена.

"През есента често оси и стършели свиват гнезда на топло в градски имоти. Обикновено това става в къщи, но този случай показва, че и живеещите на високо не са застраховани", каза доц. Златева.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване