10/14/14 18:20
(http://pik.bg)

Плевнелиев: Спортът обединява и изгражда мостове между народите, дори и в трудни моменти

Плевнелиев: Спортът обединява и изгражда мостове между народите, дори и в трудни моменти

"България вярва в основните ценности на олимпизма, а именно – мир и свободен дух. Страната ни споделя визията на Международния олимпийски комитет, че спортът обединява и изгражда мостове между народите, дори и в трудни моменти". Това заяви президентът Росен Плевнелиев на церемонията, на която председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова връчи на Олимпийския музей в Лозана скулптурата на проф. Любомир Далчев „Борба”, съобщиха от прессекретариата на държавния глава, предаде агенция "Фокус".

"Дисциплината борба е една от петте основни спорта, поставили началото на олимпийската идея през Античността и е част от програмата на всички олимпийски игри до днес."

Държавният глава поздрави президента на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах по повод 120 години от основаването на организацията и изрази своята висока оценка за начина, по който екипът на МОК изпълнява олимпийската мисия.

Президентът подчерта, че България винаги се е гордяла, че е сред 14-те страни-участнички в Първите съвременни Олимпийски игри в Атина през 1896 г. Оттогава българските спортисти са спечелили 220 олимпийски медала от летни и зимни игри. Тази година отбелязваме 90 години Български олимпийски комитет.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване