10/15/14 12:49
(http://pik.bg)

Президентът си пожела летящ старт на 43-тото Народно събрание

Президентът си пожела летящ старт на 43-тото Народно събрание

Не считам, че правомощията, които Конституцията ми дава, следва да се употребяват самоцелно. За мен е много лесно, знаейки много добре правомощията си, просто да ги употребя. Искам да дам добър пример за диалог. Това заяви президентът Росен Плевнелиев по време на брифинг след срещата с партиите, които ще влязат в новия парламент.

Вярвам, че имаме да решаваме важни въпроси за държавата, затова предпочетох да чуя политическите аргументи на партиите. Решението накрая е на държавния глава. Ще свикам учредителното заседание на 43-то Народно събрание на 27 октомври от 14 часа, обяви президентът Плевнелиев по време на брифинга.

Консултациите ще се проведат максимално бързо и ще се проведат във формат със всяка една от парламентарните групи по отделно, стана ясно от думите на президента. Някои от парламентарно представените партии са искали максимално бързо свикване на парламента – на 22 октомври. По думите на Росен Плевнелиев най-важната от всички задачи е 43-тото Народно събрание да тръгне с летящ старт, а не веднага след негово учредяването да има проблеми.

Достоен и силен трябва да е стартът на новото народно събрание, смята държавният глава. По време на днешната среща са били обсъдени и важните и спешни действия на новото народно събрание. Има яснота по това кои са спешните мерките – като подготовката на бюджета и гарантира на финансовата стабилност.


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване