10/16/14 22:58
(http://pik.bg)

Засекретиха изнасилена ли е била Ана-Мария, разкри баща й

Засекретиха изнасилена ли е била Ана-Мария, разкри баща й

"Ана-Мария трябваше да бъде упоена с райски газ преди гинекологичния преглед в "Пирогов", защото в началото беше много уплашена. Предупредиха ни, че не може да обявяваме публично какъв е резултатът." Това каза  за "24 часа" бащата Росен Симеонов.

Скандалът гръмна, след като майката на 13-годишната Ана-Мария разказа във фейсбук, че когато отишла да вземе дъщеря си, която е аутист, на 19 септември от 4-о помощно училищ "Проф. Димитър Кацаров" в София, я намерила без сутиен. Въпреки сигнала до всички институции те се задействаха, когато случаят излезе в медиите. Министерството на образованието и агенцията за закрила на детето откриха много нарушения в училището. Групата на Ана-Мария на 19-и е била 2 часа под грижите на чистачка и домакинка, липсвала комуникация между учители и родители и други. Възможно е директорката Венета ал Шериф да бъде глобена с 1000 лв.

До момента нямаме отговор кой е свалил сутиена, каза още Симеонов. Той обясни, че прегледът вчера продължил около половин час. В кабинета Ана-Мария била придружена от майка си Радослава. Прегледа извършили гинеколог и анестезиолог, семейни приятели на Симеонови.

Шест жени държали Ана-Мария, за да сложат маската с упойката. След като се събудила, тя полежала около час в болницата, за да си почине и защото леко залитала след манипулацията.
По пътя за вкъщи бащата купил пиле на грил, защото след емоциите около прегледа дъщеря му била огладняла.

Министър Румяна Коларова изненадващо посети вчера училището. Тя разкритикувала директорката,  която се върнала от болнични. Очаква се директорката да даде обяснения пред дисциплинарната комисия на МОН.

Ана-Мария все още не е тръгнала на училище. Родителите пуснали молба за преместване в старото училище в Перник. "Не бяхме недоволни от него, просто искахме с детето да работи по-дълго учител индивидуално. Разчитахме, че в 4-о училище ще осигурим това, но направихме грешка, каза бащата. И сензорната стая била почти за красота. Учителите били материалноотговорни лица и предимно я показвали на кандидатите да запишат децата си в модерното училище. 

Според Симеонов човекът, виновен за ужасите на дъщеря му, все още работи в училището. Надяваме се този човек да излезе наяве и да си получи заслуженото, защото ние искаме само справедливост, уточни бащата.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване