10/16/14 15:45
(http://pik.bg)

Карадере за момента е спасен от поредните напъни за застрояване

Карадере за момента е спасен от поредните напъни за застрояване

Плажът на Карадере за момента е спасен от поредните напъни за застрояване, информира inews.bg След намесата на екоминистерството директорът на РИОСВ-Бургас Антоний Иванов оттегли решението си, което дава "зелена светлина" на изграждането на къмпинг в местността, без да бъде направена оценка за въздействието върху околната среда. 

След оттеглянето на решението експертите ще трябва да изготвят анализ в каква степен проектът ще въздейства върху защитените зони и техния предмет на опазване, съобщиха от екоминистерството. 

Решението на Иванов за пореден път предизвика недоволството на е екозащитниците. Природозащитниците излязоха на протест с настояването да бъде изготвен ОВОС.  

Екоминистърът Светлана Жекова изиска документите за строителството от РИОСВ. При проверката в МОСВ се разбрало, че в документацията има сериозни пропуски, което дава основание разрешението за строителство да бъде отменено.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване